Metingen

Metingen

Jack-load meting

Een goede uitlijning resulteert in een langere levensduur en een strillingsvrije omgeving. Ter controle van lagerdrukken in het systeem kan De Wiel Alignment een jack-load meting uitvoeren. Hiermee wordt een realistisch beeld gevormd van de daadwerkelijke lagerdrukken. Denk hierbij aan tussenlagers, tandwielkasten en schroefaslagers

GAP / SAG meting

Om een goede uitlijning te creëren is een goede referentielijn nodig. Met behulp van software kan een geheel systeem worden doorgerekend. Rekening houdend met toerentallen, gewichten, lagerbelastingen en omstandigheden kan er een GAP/SAG bepaald worden.
Deze getallen worden vervolgens door onze engineers vertaald naar een uitlijning van de componenten. Deze manier van werken levert een nauwkeurige uitlijning op met alle voordelen van dien.

Krukas deflectie meting

Wanneer de motoren dusdanig groot worden dat ze door hun eigen gewicht kunnen vervormen wordt het noodzakelijk om een krukas deflectie meting uit te voeren. De rechtheid van de krukas wordt hiermee gemonitord en gegarandeerd.

Rubber deflectie meting

Het grote voordeel van rubberen steunvoeten onder bijvoorbeeld hoofdmotoren is een stuk ingebouwde flexibiliteit. De montage bij nieuwbouw is relatief gemakkelijk en ook tijdens eventuele reparatie kan het voordelen bieden. De flexibiliteit ligt echter wil binnen bepaalde grenzen afgeschermd. Tijdens de montage moeten de voeten correct worden geplaatst en in de loop der tijd zal het rubber ook weer wat inzakken. Het is daarom van belang om goed te meten hoe de rubbers staan. Onze engineers hebben ervaring met allerlei typen rubbers en kunnen u deze service bieden.